Studiecenter for Menighedsbaseret teologi ansætter præst

Fra 1. august bliver Bent Bjerring-Nielsen en del af staben på Studiecenter for Menighedsbaseret teologi (SCMT) i en 25% stilling. Ansættelsen sker for at styrke arbejdet med at udvikle teologisk viden og skabe et dynamisk netværk af teologer, som arbejder med menighedsbaseret teologi. Bent, som er tidligere lektor på SALT og 3K, fortsætter som præst i Amagerbro Frikirke de resterende 75%.

– Jeg har altid haft en passion for at uddanne og udruste mennesker til tjeneste, og kombinationen af SCMT og at være præst i Amagerbro kommer til at skabe masser af synergi, siger Bent Bjerring-Nielsen.

SCMT har eksisteret i halvandet år og har som mål at udruste teologistuderende gennem regionale læringsfællesskaber, udvikle teologisk viden og bidrage til vitalt menighedsliv og etablering af nye trosfællesskaber. Udviklingen er gået stærkt, og SCMT har nu regionale læringsfællesskaber i København, Århus, Aalborg og Trekantsområdet.

– Jeg er sikker på, at ansættelsen af Bent vil styrke SCMT og gøre os endnu skarpere til at udruste fremtidens præster, pionerer og teologer, siger Henrik Holmgaard, daglig leder af SCMT.

Under #APKSummit i 2018 samlede det apostolske netværk ind til SCMT, som er et økumenisk samarbejde, der indtil videre består af Baptistkirken i Danmark, Apostolsk Kirke og Vineyard, men nye partnere er på vej ind i samarbejdet.

Læs mere om SCMT på www.SCMT.dk

Startskud for kirkebyggeri i Kolding

Midt i juli flyttede de helt store og tunge maskiner ind på Højskolen Acts Academys grund i Kolding for at påbegynde et stort jordarbejde, der skal bane vejen for Kirkeibyens nye kirke og kulturhus ”Samværket”. Gennem mere end fem år har ledelsen i Kirkeibyen arbejdet målrettet på at finde bedre og større faciliteter, og på jordstykket ved siden af Højskolen skal der inden længe støbes fundament til et nyt multifunktionelt kirke- og kulturhus på 2.300 m2.

– Nu ser vi endelig det første fysiske udtryk for det rum, vi gerne vil skabe, siger Jesper Kure, præst i Kirkeibyen. – Det bliver et hus med plads til en masse liv for mange koldingensere. Samtidig bliver det hjemsted for Kirkeibyen. Vi glæder os til at bygge nye broer med Kolding by og at få muligheden for at opskalere kirkens arbejde.

I løbet af fire sommeruger blev der gnavet et godt stykke af højen, hvor der plejer at ligge campingvogne under SommerCamp, så den nu er i niveau med den eksisterende højskolebygning. Overskudsjorden skal bruges til at opføre en amfiscene med smuk udsigt til parkens sø.

Kirkeibyen valgte at gå i gang med projektet, da SommerCamp blev aflyst pga. corona. Første fagentreprise består af jordflytning, kloakering, fundament, tagdækning, murerarbejde, tømrerarbejde og etablering af parkeringspladser på højre side af vejen, når man kører ind i parken fra Lykkegårdsvej. Derudover iværksættes en fagentreprise mere i november, så der efter planen skal stå en lukket ”skal” af bygningen, inden vinteren for alvor sætter ind.

– Det er skønt at se, at dette trosprojekt nu begynder at tage form – til glæde for byen og landet og næste generation, siger Jacob Viftrup, leder af Apostolsk Kirkes Tjenesteteam.

Under #APKSummit blev der samlet over 135.000 kr. ind, hvor flere kirker i det apostolske netværk valgte at donere pæne beløb. Kirkeibyen er ikke helt i mål med finansieringen, og derfor inviterer man fra ledelsens side fortsat til både at tjene, bede og så ind i den vision, der nu også har fået et fysisk og helt håndgribeligt udtryk i Højskolens park.